HTML 5, CSS 3 programozas, javascript

HTML5 és CSS3

HTML5, CCS3 és Javascript alapú web alkalmazások fejlesztése az elmúlt 5-10 év újdonsága. HTML a World Wide Web (web) fontos eleme. Szabványként értelmezhető leíró nyelv, amely azt határozza meg, hogy miként jelenjen meg az oldal a látogató számítógépén, pontosabban az Internet böngészőjében (lásd például Internet Explorer, Chrome, Safari, Firefox, Opera).

Eredeti verzióját a World Wide Web Consortium alkotta, amely a web oldal struktúráját, jeleit, szavait és értelmezési szabályait határozta meg. A konzorcium minden fontos szoftvergyártót magában foglalt. A HTML-t egyszerű, különböző platformokra implementálható, sztatikus oldalak megvalósítására tervezték.

HTML web pages in 1995

A CSS (Cascading Style Sheets) előtt a HTML oldalaknál a szöveges tartalom mellett gyakorlatilag minden megjelenéshez kapcsolódó rész a HTML kódon belül volt, igy például a betűtípusok, színek, háttér stílusok, elrendezések, dobozok, keretek és méretek, gyakran ismétlődően. A legfontosabb elem a további oldalakra mutató [a] link volt.

Ha az 1990-es évek közepére emlékezünk és összehasonlítjuk a mai web oldalakkal, akkor mindez azonnal nyilvánvalóvá válik.

A CSS a HTML típusú oldalak megjelenési elemeit bővítette ki és nagyobb rugalmasságot kínált. A CSS elsődleges célja, hogy szétválassza az oldalak megjelenését a tartalomtól. A CSS1 1996 végén vált nyilvánossá. A technológia és alkalmazások gyors fejlődésével a szabványok nem tudtak lépést tartani. A 2000-es években egymással csak korlátozottan kompatibilis böngészők és mindenfajta kiegészítő opciók és multimédia lejátszók kerültek piacra (pl. Javascript nyelv, Flash plugin). Eközben a szerver oldalon is heterogén lett a kép, pl. php, aps, aspx, .net, java nyelvekkel, bár ezek csak a HTML oldalak dinamikus generálását végzik és nem okoztak problémát.

HTML5 CSS3 web pages

HTML5 a HTML, a CSS3 a CSS szabvány piacformáló kibővítése. A HTML5 hardver és operációs rendszertől, azaz prezentációs platformtól független, tiszta, rendezett, egységes megjelenítést igért és hozott, beleértve a multimédia tartalmak kezelését.

Egyúttal az eddigiekhez képest komplex web oldalak is készíthetőek már és nincs szükség a továbbiakban pl. Flash vagy Silverlight bővítményekre. 2015-re minden fontosabb böngésző HTML5 kompatibilis lett, igy az okos telefonok és tabletek piaca is egybeolvadt a számítógépekével.

Ha megbízható web tervezőkre, programozókra vagy web tárhelyre van szüksége, hívjon bennünket.
WordPress web oldalak keszitese

WordPress web oldalak

A WordPress ingyenes és szabadon felhasználható web technológia. Blogokon túlmenően kisvállalkozások, üzletek, önkormányzatok és intézmények kedvenc platformjává vált.
web tervezes, programozas

Web oldal építés

Web megjelenés megtervezése, programozás, domain név regisztráció, web tárhely szolgáltatás és Internet marketing.
HTML 5, CSS 3 programozas, javascript

HTML5 és CSS3

A HTML5 és CSS3 prezentációs platformtól független, tiszta, rendezett, egységes megjelenítést nyújt.
Social Media Marketing szakertoi munkak, Budapest

Közösségi média marketing

A közösségi média marketing (SMM) közösségi web szolgáltatások felhasználása vállalatok, intézmények, valamint termékek és szolgáltatások megismertetésére és kapcsolattartásra.
Internet (online) marketing Magyarorszagon

Internet (online) marketing

Az Internet marketing összefoglaló fogalomként magában foglalja a webes alapú jelenlét (weboldal) közzétételét, megtalálhatóságának javítását, egy web oldal, vállalat, intézmény, márka vagy termék és szolgáltatás online reklámozását.
web marketing szolgáltatások, SEM, SEO

Web marketing

A web marketing a meglévő web oldalak és web szolgáltatások üzleti megfontolású optimalizálása és reklámozása azért, hogy az üzenetek és szolgáltatások eljussanak a célcsoportokhoz.

Domain név regisztráció

Nemzetközi domain nevek regisztrációja és menedzselése, mint pl: peldasite.com vagy peldasite.club.
Web hosting services

Web tárhely

A webes jelenlét hardver és hálózati feltételeit biztosítjuk munkahelyi, vagy akár otthoni távoli menedzselési opcióval.